2015. május 15., péntek

Padlizsan pizza falatkak


Ha szeretnel padlizsant fogyasztani, de nem tudod, hogy mit kezdj vele, akkor hat ime egy nagyon egyszeru kis snack, ami ha keveske sajttal fogyasztod, meg dietas is. Persze pizzahoz nem hasonlit a padlizsan ize, tehat ilyen jellegu csodara nem szamitsunk, viszont a pizza szosz hozzasegit az illuziohoz legalabb egy picit :)

Hozzavalok:
           Padlizsan
      Vegan sajt
       Spenot
       Hagyma
        Pizzaszosz


Persze mindenkinek a fantaziajara van bizva, hogy mit pakol ra, en csak spenotot, hagymat, meg sajtot tettem ra, igy is nagyon finom volt.

A padlizsan nem annyira elterjedt zoldseg, pedig rendszeres fogyasztasa igazan fontos lenne. Csak mint minden zoldsegnek, ennek is sok jo tulajdonsaga van, mint peldaul hogy magas a vitamin es az asvanyi anyag tartalma. Tobbek kozott tartalmaz A-, B1-, B2 es C-vitamint. Ezen kivul meg szamos asvanyi anyagot is tartalmaz. Foleg calcium, foszfor, vas es magnesium tartalma miatt erdemes rendszeresen fogyasztanunk belole. Arra azonban figyelni kell, hogy ezek a fontos anyagok leginkabb a zoldseg hejaban talalhatoak meg, igy ha lehet akkor ne hamozd meg. A padlizsanban talalhato fenolsavak megvedik a sejteket a karos szabadgyokoktol, es ezzel sokat tehetunk a kulonbozo rakos megbetegedesek kialakulasa ellen.

A pizza falatkak elkeszitese nagyon egyszeru. Eloszor is felvagjuk karikakra a padlizsant, majd betesszuk kb 30-40 percre a sutobe, hogy kicsit megpuhuljon.


Ezutan megkentem pizzaszosszal, felpakoltam ra a feltetet, vissza a sutobe egy kovetkezo 20-30 percre, es ta-dam, ennyi, keszen is van!!


En brokkolit keszitettem hozza. Igazan finom volt, bar nem mondom, hogy inkabb nem toltam volna be egy jo kis negy sajtos pizzat, de ha szeretned elkapraztatni a vendegeidet valami ujdonsaggal, azt hiszem ez igazan mutatos. 


Jo etvagyat es kellemes hetveget! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése